Transport

AXIS EUROLINK, zustermaatschappij van VAEX The Livestock Traders, beschikt over een modern, eigen wagenpark om levende have te vervoeren. De vrachtauto’s zijn eenvoudig te herkennen aan de roodgrijze bedrijfskleuren en de veelzeggende slogan ’t Komt Goed’. Doordat het bedrijf beschikt over een ruim en divers wagenpark is het zeer flexibel en op vele gebieden inzetbaar. En dat wereldwijd!

De afdeling planning van AXIS EUROLINK fungeert als een spin in het web tussen boeren, afnemers, handelaren, integraties en chauffeurs. De planning van alle ritten gebeurt op één plek, namelijk vanuit de thuisbasis in Reek.

Wagenpark

De keuze van het soort transport hangt af van factoren als afstand, klimaat, aantallen en diersoort. AXIS EUROLINK is gespecialiseerd in zowel korte als lange afstanden. Alle transportmiddelen waar het bedrijf gebruik van maakt zijn uitgerust met gemoderniseerde volg- en communicatiesystemen. De voertuigen zijn tevens voorzien van ventilatoren, drinkvoorzieningen en zijn speciaal ingericht voor een optimaal vervoer van dieren.

Bemiddeling

AXIS EUROLINK brengt de veehouderij en veetransport dichter bij elkaar en zorgt ervoor dat beide vakgebieden efficiënter kunnen samenwerken. 

Dit betekent voor de veetransporteur:

- Minder lege terugvrachten
- Een hogere opbrengst per kilometer
- Efficiënter plannen

Dit betekent voor de veehouderij/ veehandelaar:

- Het vinden van de juiste transporteur
- Op het juiste moment
- Op de juiste plek

Terugvracht

De terugvracht van veetransport komt volgens ons te weinig voor. Dit is zonde, want hier kunnen partijen elkaar vaak goed uit de brand helpen waar minder ‘lege kilometers’ het resultaat kunnen zijn. De voertuigen worden na het lossen van dieren grondig gereinigd volgens protocol, waardoor voor ieder product veilige en schone transportmogelijkheden bestaan.

EU-erkende halteplaats voor dieren

Gezien de huidige transportrichtlijnen is het noodzakelijk om lange afstandtransporten van West- naar Oost-Europa die langer dan een dag duren tijdens het transport te laten rusten. De stal in Anhoka is daarvoor een uitstekende locatie. Anhoka (ANimal HOtel KAposvar) is een zustermaatschappij van AXIS EUROLINK, waardoor we ook tijdens deze tussenstops de kwaliteit en gezondheid van de dieren kunnen waarborgen.

Zoeken